Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search

TAKE AWAY
SJÖFARTSHUSETS DRIVE THROUGH, PRISVÄRT OCH
MEDVETET MATHANTVERK PÅ DE BÄSTA RÅVARORNA.

Vi erbjuder nu utkörning i Stockholmsområdet i samarbete med Ryska Posten..hör av dig för offert !

16 april

Skaldjur & bubbel är denna veckas tema ?

Nu är vi riktigt sugna på skaldjur och på att få koka färsk hummer i rikligt med salt och färsk dill!

Så lyxa till det i helgen med skaldjur och bubbel ?

Även desserten är en klassisk smakkombination som passar väldigt bra tillsammans med champagne eller mousserande

F ö r r ä t t
200 g kokta räkor med aioli samt surdegsbröd smaksatt med citron,
rostad vitlök, olivolja och persilja

V a r m r ä t t
Egenkokt färsk 1/2 hummer med ramslöksemulsion, grillad citron, grönsallad och schalottenlöksvinaigrette

O s t
Brillat Savarin med inlagda jordgubbar och
saltrostad mandel

495 kr/person ( ord 695:-)

SLUTSÅLT !

Beställs senast TISDAGEN den 13 april  kl 15:00.
Upphämtning FREDAG DEN 16 april  kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”16 april”
Med reservation för ändringar.

 

23 april

Med den här fredagspåsen så flörtar vi lite extra med våra Tyska vänner !
Eller alla vänner förstås som gillar Tysk sparris, schnitzel und rharbarber.

F ö r r ä t t
Vit sparrissoppa med lättrökt svensk regnbågslax, inkokt tysk vit sparris och forellrom

V a r m r ä t t
Schnitzel på svensk Duroc gris från Erik-Jans gård utanför Uppsala
med rödvinssky, ramslökssmör, kapris, citron, grön sparris, rädisor,
spritärtor och persiljestekt kulpotatis

D e s s e r t
Inkokt rabarber med toscatäcke och Sjöfartshusets klassiska vaniljsås på färsk vaniljstång och tonkaböna

395 kr/person

Soppan är bara att värma och lägga upp vackert..

Till varmrätten bankar och panerar vi schnitzeln och kokar en klassisk rödvinssky på kalvfond och förbereder alla garnityr.
Ni steker schnitzeln krispig i mycket smör/olja (vi skickar med och ni använder allt..)  värmer potatis och grönsaker samt lägger upp vackert på varma tallrikar.
Desserten är bara att grädda i ugnen så den blir gyllenbrun

Beställs senast ONSDAGEN DEN 21 april  kl 14:00.
Upphämtning FREDAG DEN 23 april  kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”23 april”
Med reservation för ändringar.

Tillbaka till Menyer