TAKE AWAY – DRIVE THROUGH
SJÖFARTSHUSETS DRIVE THROUGH, PRISVÄRT OCH MEDVETET
MATHANTVERK PÅ DE BÄSTA RÅVARORNA.
THANKSGIVINGKASSE TORSDAG DEN 26/11
KALKON
Kryddstekt kalkonbröst med portvinssky, mosad sötpotatis,
karamelliserad brysselkål, tranbärssylt och majsbröd
PUMPACHEESECAKE
smaksatt med kanel, muskot, ingefära & whisky med
botten av digestive & pecanöt
285 kr/port
(Ordinariepris 410 kr/port)
Beställs senast TISDAG den 24/11 kl 14:00.
Upphämtning TORSDAG 26/11 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.
Klicka härför beställningsformulär
Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”26 nov”
Med reservation för ändringar.
FREDAGSKASSEN 4/12
TOAST SKAGEN
Handpillade räkor, majonnäs, dill, citron och Sjöfartshusets surdegsbröd
SLOTTSSTEK
Brässerad svensk fransyska (styckningsdetalj) med klassisk gräddsås smaksatt
med ansjovis,ättika och lagerblad, rissolépotatis,
vinbärsgelé och pressgurka
CHOKLADTRYFFEL
Valrhonamjölkchokladtryffel med brynt smör & saltkola
325 kr/port
(ord pris 495 kr/port)
Beställs senast ONSDAG den 2/12 kl 14:00.
Upphämtning FREDAG 4/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.
Klicka härför beställningsformulär
Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”4 dec”
Med reservation för ändringar.
LUCIAPÅSEN 11/12
”Alla julförberedelser skulle vara klara till luciadagen.
Det firade man med att äta och dricka lite extra,
till och med husdjuren fick lite extra foder”
STRÖMMING
Sjöfartshusets stekta inlagda strömming med extra mycket picklad lök,
egensyrat smör och knäckebröd
GRIS
Rimmad, mörbakad & senapsgriljerad svensk grissida med skysås,
Ingrid-Marie kompott, tryfferad gräddkokt grönkål och råstekt potatis
OSTKAKA
Smaksatt med extra mycket cognac & saffran samt rårörda hjortronservera;
servera gärna med lättvispad grädde.
(grädden medföljer ej)
395 kr/p0rt
(ord pris 525 kr/port)
Beställs senast ONSDAG den 9/12 kl 14:00.
Upphämtning FREDAG 11/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.
Klicka härför beställningsformulär
Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”11 dec”
Med reservation för ändringar.
JULPÅSEN 2020
STILTONMOUSSE
(Serveraras till pepparkakorna och glöggen)
3 SORTERS SILL
Inlagd sill
Senapsill
Pepparrot & Örter
GUBBRÖRA
Toppad med vispad crème fraîche och löjrom
SJÖFARTSHUSETS LAXAR
(svensk regnbågslax)
Dill, citron och peppargravad med hovmästarsås
Champagnevinäger och citrongräsinkokt med dillmajonnäs
Lättrimmad och halmrökt med romsås
SALLAD
Rödbetssallad med dijonnaise, Ingrid-Marie äpplen, inlagd gurka och gräddfil
KALKON
Vildpepparkryddad & lättrökt med apelsin & saffransemulsion
TERRIN
På svensk gris smaksatt med pistage, senapsfrön och Roquefortost
PATÉ
Viltpaté med grönpeppar & timjan, svartvinbär, apelsin och ingefärssås
JANSSON FRESTELSE
Sjöfartshusets klassiska frestelse gjord enligt konstens alla regler
SVENSKA REVBENSSPJÄLL
Mörkokta & glaserade med äpple och ingefära
OST
Sjöfartshusets potkäs smaksatt med kummin, cognac, dill och gräslök
SÖTT TILL KAFFET
Valrhonachokladtryffel med pepparkakskryddor och fikoncrème
Klicka här till beställningsformuläret
Hela julbordet 565:-/p
Endast Sjöfartshusets sillar, laxar och gubbröra 365:-/p
Tillval
50 g. Svensk löjrom, 175 kr.
28 g. Osetra kaviar, 520 kr.
Färsk dillkokt hel hummer (ca.500g.) 345 kr/st.
Smaklig spis, stay safe och ha en riktig GOD jul.
Beställs senast FREDAGEN den 11/12 kl 14:00.
Upphämtning TISDAG 22/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.
Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”julpåsen”
Med reservation för ändringar.
Några ord från vår köksmästare:
Stiltonmoussen är gjord på Engelsk stilton och mixad med crème fraîche och färskost,
njut till pepparkakor och din favoritglögg
Alla sillinläggningar gör vi enligt konstens alla regler. Vi röker, gravar och kokar in vår svenska regnbågslax
(norsk odlad lax är bannlyst i vårt kök!). Gubbröran görs på kokta lantägg, ansjovis, rödlök,
gräslök, crème fraîche och lite kaviar, toppas sedan med vispad crème fraîche
och lite lyxig svensk löjrom.
Vi vispar alla våra majonnäser, såser och emulsioner själva.
Enligt mig det kanske juligaste av allt och perfekt till revbenspjällen mm..
Rödbetssalladen som vi gör med kärlek på inlagda rödbetor, Dijonnaise,
avhängd gräddfil, inlagd gurka och Ingrid Marie-äpplen.
Vi rimmar, rullar i vildpeppar och röker kalkonbröstet på plats så det blir riktigt saftigt och mört.
Vi gör vår egen viltpaté som vi smaksätter med portvin, timjan och cognacsflamberad grönpeppar.
Terrinen gör vi på svensk gris som vi kryddar lite annorlunda och spännande med pistage,
Roquefort och picklade senapsfrön.
Revbensspjällen mörkokar vi i goda kryddor och gör en sötsyrlig glaze av äpple och ingefära
som ni sedan avslutar i ugnen för fin och krispig yta.
Till Jansons frestelsen använder vi ansjovis, grädde och rikligt med lök som vi sauterat i brynt smör,.
Frestelsen är klar och ni behöver endast avsluta i ugnen.
Som ostservering gör vi vår egen potkäs med riven lagrad ost, färskost, cognac,
och rostad kummin som vi sedan rullar i skuren dill och gräslök.
Avslutningsvis serverar ni vår magiska valrhonachokladtryffel smaksatt
med julens kryddor
som toppas med fikoncreme.