Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

3-5-rättersmenyer

VÅRA TILLTUGG

Pocherat ostron
Syrad grädde – Pepparrot – Dill – Grönt äpple
95:-/st
(85:-)

Kalixlöjrom
Petit choux – Lagrad ost – Riven äggula – Syrad lök – Gräslök
110:-/st
(98:-)

Tryffeltoast
Pata negra – Karamelliserad lök – Gruyère
95:-/st
(85:-)

Petit choux
Vintertryffel – Hasselnötter – Gammel knas – Krispig lök
95:-/st
(85:-)

Stör Caviar (Husa gold 8gr. )
Petit choux – Syrad grädde – Picklad schalottenlök – Gräslök
165:-/st
(147:-)

Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
35:-/p
(31:-)

Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver
65:-/st
(58:-)

CANAPÉER

Osetra caviar
Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

Hummer
Sveciaost – Krondill – Citron

Anklever
Sauternes – Hasselnöt

Sotad oxtartar
Shiitake – Tryffel – Parmesan
110:-/st
(98:-)

Skagen
Löjrom – dill – Citron

Grillad avokado
Löjrom – Silverlök – Gräslök

Regnbågslax
Citron – Rökt forellrom – Dill

Rökt ren
Pepparrot – Krasse – Sotad lök

Tryffel
Parmesan – Hasselnöt
85:-/p
(76:-)

OKTOBER - DECEMBER

MENY 1

Hummer Bisque
Mousselin på pilgrimsmussla & råräka – Råstekt hummer – Fermenterad kålrabbi –
Grönt från Mia – Espelettepeppar – Bergamott

Svampfylld & glaserad vaktel
Halstrad anklever – Barigoulekokt & friterad sellerirot – Svenska plommon – Grillad pepparsky

eller

Gräddstekt hälleflundra
Saltbakade rödbetor från Lilla Labäck – Fermenterade svarta vinbär – Karamelliserad lök –
Skum av blåmussla & persilja – Sauce Périgueux

Vanilj & kardemummaglass
Hasselnötsbrownie – Mjölkchokladbavaroise – Salt chokladkola – Inlagda körsbär

865:-
(772:-)

MENY 2

Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror
805:-
(719:-)

MENY 3

Färsk kokt hummer
Variation på tomat – Ingefära – Fermenterad vit sparris – Tomatvatten – Goa krasse

Gäddmousselin
Champagnesås – Osetra caviar – Forellrom – Syrad gurka – Pommes Parisienne – Smördeg

Rosastekt ripbröst
Kalvbräss – Sauce de épices, Bräserad svamp – Vinterkål – Smörad svampdashi

Sotad rådjursfilé
Madeira -& grönpepparsky – Bräckt anklever – Körsbär – Pistage – Tryffel – Persiljerot

Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
1595:-
(1424:-)

MENY 4
Gäller från mitten av november t.o.m december
Bordsbuffé

Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom – Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis

Confiterad julanka
Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky

Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot

835:-
(746:-)

 

Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

LÄGG TILL EN OSTSERVERING MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT

Smörstekt brioche med ostcrème
riven gruyère, lagrad balsamico, färsk tryffel och stekt mandel
alt.

Tre sorters ost efter säsong
25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 145:-
(129:-)

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Download menu April-June PDF

(link will open in new window)

Tillbaka till menyer