MENY 1
Hummer Bisque
Mousselin på pilgrimsmussla & råräka – Råstekt hummer – Fermenterad kålrabbi –
Grönt från Mia – Espelettepeppar – Bergamott
Svampfylld & glaserad vaktel
Halstrad anklever – Barigoulekokt & friterad sellerirot – Svenska plommon – Grillad pepparsky
eller
Gräddstekt hälleflundra
Saltbakade rödbetor från Lilla Labäck – Fermenterade svarta vinbär – Karamelliserad lök –
Skum av blåmussla & persilja – Sauce Périgueux
Vanilj & kardemummaglass
Hasselnötsbrownie – Mjölkchokladbavaroise – Salt chokladkola – Inlagda körsbär
865:-
(772:-)
MENY 2
Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror
805:-
(719:-)
MENY 3
Färsk kokt hummer
Variation på tomat – Ingefära – Fermenterad vit sparris – Tomatvatten – Goa krasse
Gäddmousselin
Champagnesås – Osetra caviar – Forellrom – Syrad gurka – Pommes Parisienne – Smördeg
Rosastekt ripbröst
Kalvbräss – Sauce de épices, Bräserad svamp – Vinterkål – Smörad svampdashi
Sotad rådjursfilé
Madeira -& grönpepparsky – Bräckt anklever – Körsbär – Pistage – Tryffel – Persiljerot
Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
1595:-
(1424:-)
MENY 4
Gäller från mitten av november t.o.m december
Bordsbuffé
Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom – Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis
Confiterad julanka
Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky
Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
835:-
(746:-)
Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
LÄGG TILL EN OSTSERVERING MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
Smörstekt brioche med ostcrème
riven gruyère, lagrad balsamico, färsk tryffel och stekt mandel
alt.
Tre sorters ost efter säsong
25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd
Pris: 145:-
(129:-)