Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

Tre-rättersmenyer

Våra tilltugg

Osetra caviar, syrad grädde, rökt äggula  /  Hummer, Svecia ost, citron  /  Anklever, Sauternes, Marconamandel
110:-/st.  (98:-)

Skagen, löjrom, dill  /  Grillad avokado, löjrom, lök  /  Regnbågslax, citron, forellrom  /  Tryffel, parmesan, hasselnöt  /
 Rökt ren, pepparrot, krasse
85:-/st.  (76:-)

Jordnötter/salta pinnar/chips
25:- /pers (22:-)

Salta spanska mandlar
35 :-/pers (31:-)

KÖKET REKOMMENDERAR
Fem rätter

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön

Havskräfta & löjrom
Burfångad & marinerad havskräfta med inkokt vit sparris, löjrom, spritärtor,
spritärtsjuice, syrad grädde, pepparrot och rädisa

Kammussla & tomat
Glasbakade kammusslor med variation på Karintorpstomater, fermenterad tomat,
sotad avokado, blodgrape, sagogryn och jalapeño

Lantägg & nässlor
Krämbakat ägg, stuvade nässlor & silverlök, smördeg, friterat kalvbräss,
toppmurklor, kycklingbuljong, Shiitake, vit soja och brynt smör

Marulk & krabba
Stekt & fänkålsglacerad marulksfilé med gravad tomat, krabba,
svensk bläckfisk, Espelettepeppar och libbsticka

Smultron & rabarber
Smultronsorbet med rabarber- & fläderconsommé, bakad rabarber,
lagerbladscrème, svenska jordgubbar och rosenmaräng

Pris: 1350:-
(1205:-)

 

TRE RÄTTER

Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen,
fermenterat smör och rostade rapsfrön

FÖRRÄTTER

Kammussla & tomat
Glasbakade kammusslor med variation på Karintorpstomater, fermenterad tomat,
sotad avokado, blodgrape, sagogryn och jalapeño

*
Havskräfta & löjrom
Burfångad & marinerad havskräfta med inkokt vit sparris, löjrom, spritärtor,
spritärtsjuice, syrad grädde, pepparrot och rädisa

*
Hummer & citrongräs
Råstekt hummer med smörsås, citrongräs, grön chili, forellrom,
broccolicrème, sotad broccoli och grönt äpple

*
Anka & rabarber
Confiterad anka med terrine på halstrad anklever, inkokt endive, glasrabarber,
hallonvinäger, tjära, rökt peppar och croûte de pain

*
Lantägg & nässlor
Krämbakat ägg, stuvade nässlor & silverlök, smördeg, friterat kalvbräss,
toppmurklor,
kycklingbuljong, Shiitake, vit soja och brynt smör

 

VARMRÄTTER

Piggvar & skaldjur
Piggvar stekt i brynt havskräftssmör med quenelle på kammussla & havskräfta,
fänkålspollen, smörsås, purjolök och sommarkål
**
Marulk & krabba
Stekt & fänkålsglacerad marulksfilé gravad tomat, krabba,
svensk bläckfisk, Espelettepeppar och libbsticka
**
Lamm & aromatiska örter
Helstekt lammytterfilé med mörbrässerad lammnacke, grillad lammsky,
Savojkål, sötpotatis, poblano och aromatiska örter
**
Kalv & Toppmurkla
Hällhalstrad & rökbakad kalvfilé med svampmousseline, toppmurkelsås,
spetskål, inkokt vit sparris och eldad vårlök


DESSERTER

Crème brulée & hallon
Hallonsorbet med Crème brûléemousse, choklad- & saltkolaterrine, chokladskum,
färska hallon, puffat ris och karamelliserade kaffebönor
***
Smultron & rabarber
Smultronsorbet med rabarber- & fläderconsommé, bakade rabarber,
lagerbladscrème, svenska jordgubbar och rosenmaräng
***

Päron & mandel
Williamspäronsorbet med karamelliserad smördeg, sockerkakscrème,
pocherat päron, citrontimjan, bittermandel & Tahitivanilj

Pris: 825:-
(737:-)

 

TRE RÄTTER

Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön


FÖRRÄTTER

Svensk regnbåge & pepparrot
Grillad tartare, forellrom, syrad grädde, dill, rökt majonnäs,
gurka, fermenterade krusbär och puffat bovete
*
Hälleflundra & rödbeta
Marinerad hälleflundra med variation på rödbeta, ingefära, vit soja,
blodgrape, Hibiskus, sesam och rädisa
*
Matjessill & lantägg
Bakat lantägg med syrad pepparrotsgrädde, vasslekokt potatis,
silverlök, rädisa, krispigt rågbröd och krasse
*
Vaktel & curry
Stekt bröst och confiterat lår med morotscrème, svart curry, grillad grädde,
eldad grön sparris, curryolja och krispigt bovete


VARMRÄTTER

Svensk regnbåge & citron
Rimmad & eldad regnbågslax med grillad citronsås, forellrom, libbsticka,
rökt citronolja, primörgurka och smördeg
**
Pärlhöna & vårprimörer
Vildpepparstekt pärlhönsbröst med mousseline på låret & sommartryffel,
citrontimjansvelouté, knippmorot, grön sparris och sommarkål


DESSERTER

Crème brûlée & hallon
Hallonsorbet med crème brûléemousse, choklad- & saltkolterrine, chokladskum,
färska hallon, puffat ris och karamelliserade kaffebönor
***

Päron & mandel
Williamspäronsorbet med karamelliserad smördeg, sockerkakscrème,
pocherat päron, citrontimjan, bittermandel och Tahitivanilj

Pris: 765:-
(683:-)

LÄGG TILL OSTAR MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
Tre sorters ost efter säsong

25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 135:-
(121:-)

 

Menyerna är anpassad för middagar upp till 60 gäster, är ni fler kommer mindre justeringar att göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder och säsong.
Vi reserverar oss för eventuella prisändringar på grund av världsläget.

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Download menu PDF

(link will open in new window)

Tillbaka till menyer