Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

Tre-rättersmenyer

Våra tilltugg

Sked med osetra caviar, syrad grädde,
rökt äggula, svartrot, gräslök
105:-  (94 :- ex moms)

Sked med svensk löjrom, syrad grädde,
rökt äggula, silverlök, svartrot, gräslök
95:- (85:- ex moms)

Sked med oxtartare, tryffel, shiitakesalt,
parmesan, syrad lök
85:- (76:- ex moms)

Ankleverterrine, sauternesgelé, torkade druvor,
mandel, brioche
105:-(94 :- ex moms)

1.

SURDEGSBRÖD
Smaksatt med rapskaka från Österlen,
egensyrat & kärnat smör

HUMMER · VIT SPARRIS · LIBBSTICKA
Dillpocherad färsk hummer med inkokt vit sparris, forellrom, sparrisemulsion, grön tomat,
-8 vinäger, libbstickasorbet och sallad på vårens örter

KALVFILÉ · SOMMARTRYFFEL · KRUSBÄR
Helstekt kalvfilé med smörad tryffelbuljong, friterad kalvbräss, grön sparris,
fermenterade krusbär, eldad vårlök och körvel

HALLON · SUDACHI · PISTAGE
Hallonsorbet med sudachibavaroise, pistagedacquoise, flytande sudachigelé,
färska hallon, frusen vit chokladcrème och karamelliserad vit choklad

Pris: 819:-
(731:-)

2.

SURDEGSBRÖD
Smaksatt med rapskaka från Österlen,
egensyrat & kärnat smör

ANKA · PLOMMON · VILDPEPPAR
Grillat & skivat ankbröst med anklevercrème smaksatt med timutpeppar,
plommonvinsgelé, grillade plommon, plommonkräm, mandel och röd harsyra

TORSK · TOPPMURKLOR · GRÖNT ÄPPLE
Rimmad & eldad torskrygg med sparrisskum, rödvinssky, krispigt kycklingskinn, toppmurklor,
friterad tryffeltång, grönt äpple och sommarkål

SMULTRON · SOCKERKAKA · SÄSONGENS BÄR
Smultronsorbet med rostad sockerkakscrème, mandelmjölksanglaise,
citrontimjan, sockerstekt pistage och färska bär

Pris: 803:-
(717:-)

 

3

SURDEGSBRÖD 

smaksatt med rapskaka från Österlen,  
egensyrat & kärnat smör 

LÖJROM · RÅRÄKOR · SPRITÄRTOR
Svensk löjrom och marinerade råräkor med syrad & rökt grädde, spritärtsjos,
lättkokta spritärtor, spritärtscrème, gurka, dill och senapsört

OXFILÉ · TRYFFEL · RAMSLÖK
Stekt svensk oxfilé med Cabernetvinägersky, ramslöksemulsion, riven tryffel,
odlad svamp och säsongens primörer

JORDGUBBAR · VIT CHOKLAD · BASILIKA
Jordgubbssorbet med vit choklad & basilikacrème, basilika, olivolja, jordgubbscremeux, jordgubbskonfektyr
färska jordgubbar och rosépepparsockerflarn

Pris: 788:-
(704:-)

 

4

SURDEGSBRÖD 

Smaksatt med rapskaka från Österlen,  
egensyrat & kärnat smör 

HÄLLEFLUNDRA · JALAPENO · KÅLRABBI
Hälleflundra gravad med rostade fänkål & korianderfrön, cheddaremulsion,
jalapenoolja, marinerad kålrabbi, picklade krianderfrön och gröna jordgubbar

LAMM · TOMAT · SALVIA
Stekt hängmörad gårdslammstek med lammsky, 48 timmar bakade tomater,
svart curry, picklad tomat, sparris, friterad salvia och krispig lök

RABARBER · KARDEMUMMA · SVART SESAM
Caramel & kardemummapannacotta med rabarbersorbet, inkokta rabarber,
ingefärskonfektyr, flytande rabarbergelé och sesamflarn

Pris: 767:-
(685:-)

5

SURDEGSBRÖD 

Smaksatt med rapskaka från Österlen,  
egensyrat & kärnat smör 

TONFISK · VIKENTOMATER · SPANSK KÖRVEL
Sotad tonfisk med spansk körvelemulsion, tomatvatten, grillad paprika
marinerade & bakade tomater, puffat svart ris och örtsallad

ANKA · PROVENCALSKA ÖRTER · VÅRPRIMÖRER
Pepparstekt ankbröst med anksky, vild oregano, provencalskt smör,
vårprimörer och rökta lökar

CHOKLAD · MINT · JORDGUBBAR
Choklad & mintparfait med jordgubbssorbet,
färska jordgubbar och chokladjord

Pris: 685:-
(612:-)

6

SURDEGSBRÖD 

Smaksatt med rapskaka från Österlen,  
egensyrat & kärnat smör 

KALV · DILL · MOROT
Kalvtartare smaksatt med lagerbladsaska, dill & ättiksemulsion,
inkokta, syrade & hyvlade morötter, riven äggula och puffat bovete

SVENSK REGNBÅGE · BOUILLABAISSE · FÄNKÅL
Fänkålskryddad & hällhalstrad regnbåge med bouillabaissesky, aioli negro,
syrad plommontomat och vin & kryddinkokt fänkål

RABARBER · JORDGUBBAR · KARDEMUMMA
Rabarbersorbet med skal av vaniljglass, flädermarinerade jordgubbar
och kardemummamaräng

Pris: 613:-
(547:-)

7

LÄGG TILL EN OSTSERVERING I DIN MENY..

GRUYÈRE AOP RESERVA
zest & emulsion med tryffel, fermenterade hallon,
machésallad, svart ris

125:-

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Download menu PDF

(link will open in new window)

Tillbaka till menyer