Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

Tre-rättersmenyer

Våra tilltugg

Oestra caviar
Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

Hummer
Sveciaost – Krondill – Citron

Anklever
Sauternes – Hasselnöt

Sotad oxtartar
Shiitake – Tryffel – Parmesan

110:-/st
(98:-)

Skagen
Löjrom – Dill – Citron

Grillad avokado
Löjrom – Silverlök – Gräslök

Regnbågslax
Citron – Rökt forellrom – Dill

Rökt ren
Pepparrot – Krasse – Sotad lök

Tryffel
Parmesan – Hasselnöt

85:-/st
(76:-)

Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
35:-/p
(31:-)

Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver
65:-/st
(58:-)

KÖKET REKOMMENDERAR
Fem rätter

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön

Kalixlöjrom
Potatis – Kantareller – Brynt smör

Råstekt hummer
Morot – Ingefära – Vadovan – Thaibasilika – Smörsås

Sotad oxtartar
Caviar – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök

Hällhalstrad marulk
Grönsaker från Lilla Labäck – Tryffel – Sabayonne – Kåldashi

eller

Sotad hjortytterfilé
Rotselleri – Svartkål – Ras el hanout – Anklever – Sauce bordelaise

Lättsockrade hjortron
Punschglass – Sockerkakscréme – Spritiga russin – Mandel – Kanderat kaffe

Pris: 1350:-
(1205:-)

 

TRE RÄTTER

Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen,
fermenterat smör och rostade rapsfrön

FÖRRÄTTER

Kammussla
Pata negra – Tomat – Poblano – Avokado

Hamachi ”Crudo”
Leche de Tigre – Ostron – Forellrom – Svart rättika – Grapefrukt

Anklever au torchon
Umachi – Grillade plommon – Endive – Pistage

Sotad oxtartar
Löjrom – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök
Byt ut löjrom mot Husa Gold Caviar +45:- (40:-)

Råstekt hummer +45:- (40:-)
Morot – Ingefära – Vadovan – Thaibasilika – Smörsås

Eldad Havskräfta +45:- (40:-)
Kammussla – Aromatiska örter – Isländsk wasabi – Consommé

 

VARMRÄTTER

Stekt piggvar
Grillad fänkål – Forellrom – Krondill – Smörsås

Hällhalstrad marulk
Grönsaker från Lilla Labäck – Tryffel – Sabayonne – Kåldashi

Sotad hjortytterfilé
Rotselleri – Svartkål – Ras el hanout – Anklever – Sauce bordelaise

Svensk oxfilé
Sotad broccoli – Tryffel – Sparrisbroccoli – Bubu arare – Rökt pepparsky


DESSERTER

Lättsockrade hjortron
Punschglass – Sockerkakscréme – Spritiga russin – Mandel – Kanderat kaffe

Havtornssorbet
Mjölkchoklad – Kastanj – Hasselnötter – Ingefära – Rosmarin

Björnbärssorbet
Vit choklad – Lakrits – Päron – Björnbär – Verbena

Pris: 825:-
(737:-)

 

TRE RÄTTER

Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar

Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön


FÖRRÄTTER

Confiterad regnbågslax
Kålrabbi – Purjolök – Dill – Pepparrot – Kärnmjölk

Mälargös
Ölkokt krabba – Kryddost – Aquavit – Krondill – Rågbröd

Matjessill
Lantägg – Forellrom – Vasslekokt potatis – Syrad grädde – Silverlök

Sotad oxtartar
Löjrom – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök
Byt ut löjrom mot Husa Gold Caviar +45:- (40:-)


VARMRÄTTER

Hjortinnanlår
Jordärtskocka – Borettanalök – Vildpeppar – Fermenterad havtorn –
Grillad hjortsky

Eldad regnbågslax
Bakad äggula – Sparrisbroccoli – Gurka – Shiso – Röd Curry – Klassisk vitvinssås


DESSERTER

Havtornssorbet
Mjölkchoklad – Kastanj – Hasselnötter – Ingefära – Rosmarin

Björnbärssorbet
Vit choklad – Lakrits – Päron – Björnbär – Verbena

Pris: 765:-
(683:-)

LÄGG TILL OSTAR MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
Tre sorters ost efter säsong

25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 135:-
(121:-)

 

Menyerna är anpassad för middagar upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er.
Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong.
Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Download menu PDF

(link will open in new window)

Tillbaka till menyer