Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

3-rättersmenyer

1.

HUMMER – VAKTELÄGG – VICHYSOISSE
Färsk hummer, Avruga kaviar, pocherat vaktelägg,
Crème Vichyssoise smaksatt med dashi,
variation av lök & potatis

REN – KÅL – TRYFFEL
Helstekt renfilé, Sauce bordelaise, kålpudding,
Gotlandstryffel, glödbakad purjolök, svarta vinbär

CHOKLAD – APELSIN – FIKON
Chokladterrine, Crème Catalana, blodapelsinsorbet, Pain d’Epices,
portvinskokta fikon, kanderad ingefära, apelsinhonungsgelé

Pris: 795:-
(710:-)

2.

ANKA – PÄRON – HASSELNÖT
Grillat ankbröst, ankleverterrine, päronkompott, fikon, hyvlade päron,
tryffel & hasselnötsmacarons, vispad anklever, rostade hasselnötter,
grönpeppar

PIGGVAR – TOPPMURKLOR – SELLERIROT
Stekt piggvar, klassisk vitvinssås smaksatt med toppmurklor, crème,
syrad & helstekt sellerirot, rosenkål, fermenterade havtorn,
citronverbena

CITRON – LAKRITS – BLÅBÄR
Citronsorbet, vit chokladterrine, bakad lakritscrème, citronconfit,
blåbärsgelé, citron ”sponge”, färska & torkade blåbär, maräng,
marshmallows & sirap av saltlaktrits

Pris: 780:-
(696:-)

3.

HAVSKRÄFTA – MARULK – PERSILJEROT
Kokta havskräftor från Fjällbacka, algrökt marulksfilé, persiljerotsemulsion,
ostronvinaigrette, forellrom, gurkvatten, syrad gurka, marinerad persiljerot,
krispigt bovete

VILDAND – KÅLROT – KEJSARHATT
Kryddstekt vildandsbröst, mörbakat lår, ankleversmörad vildandssky,
confiterad kålrot, picklad kålrot, sotad lök, stekt Kejsarhatt

LINGON – CHOKLAD – HASSELNÖT
Hasselnötsbavaroise, lingonsorbet, saltkolabrownie, lingonkräm,
choklad & pralinémousse, stekt choklad, torkade lingon, gröna enbär

Pris: 765:-
(683:-)

4.

PILGRIMSMUSSLA – SVAMP – KÅLRABBI
Lättrimmade & bakade pilgrimsmusslor, crème av libbsticka, svamp & rostad lökconsommé,
inkokt & hyvlad kålrabbi, ramslökskapris, eldad & syrad lök, odlad svamp

HJORT – RÖKT SMÖR – SPETSKÅL
Helstekt hjortytterfilé, tranbärssky, rökt märg & tryffelsmör, helstekt spetskål,
Gotlandsmorot, svartrot

VINBÄR – KOLA – CHOKLAD
Saltkolatartelette, sorbet, kräm, konfektyr & färska vinbär, chokladterrine,
mjölkchoklad & Sanchopepparcremeux, salta karamelliserade popcorn

Pris: 745:-
(665:-)

5.

LAX – KRUSBÄR – MANDEL
Rapsoljaconfiterad laxfilé med yozomajonnäs, grön tomat,
fermenterade krusbär, fläderkapris, krasse och stekt mandel

RÅDJUR – KANTARELLER – RÖNNBÄR
Klassisk rådjursstek med calvadosgräddsås, rönnbär & äppelgelé,
rosmarinstekt äpple, säsongens primörer, pommes rissolé

BOMB
Nougat, choklad & dulce de lecheparfait, svartvinbärssorbet,
chokladjord, inkokta körsbär

Pris: 665:-
(593:-)

6.

SVENSK GRIS – KARLJOHAN SVAMP – ENDIVE
Rosmarinrökt grisrygg, KarlJohansvampscrème, vinbärsbrässerad endive,
granatäpple, Gruyère, hasselnötter, stekt kavring

REGNBÅGE – SANDEFJORD – FÄNKÅL
Fänkålsrimmad & hällhalstrad regnbågsfilé, Sandefjordsås, forellrom,
confiterad fänkål, säsongens primörer

BOMB
Citrus & Camparisorbet, vaniljglass,
bärkompott, krossad maräng

Pris: 595:-
(531:-)

OSTAR

Tre sorters svenska alt. franska ostar serveras med kvittenmarmelad, päronmarmelad, rostade nötter samt körsbär- och valnötsbröd

165 kr/ 147 kr

Menyexempel

Nedan finner ni ett frånpris och exempel baserat på meny 6.

1 glas Mousserande vin

3 rättersmeny

1  glas vin till förrätt

1 ½ glas vin till varmrätt

Kaffe

Pris/kuvert från ca. 900 kr inkl. moms

I samtliga menypriser ingår moms med 12%. Parentes anger pris exkl. moms

Priserna gäller fr o m september 2018.

Vi reserverar oss för ev. prisändringar.

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Tillbaka till menyer