KÖKET REKOMMENDERAR
Fem rätter
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
Kalixlöjrom
Potatis – Kantareller – Brynt smör
Råstekt hummer
Morot – Ingefära – Vadovan – Thaibasilika – Smörsås
Sotad oxtartar
Caviar – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök
Hällhalstrad marulk
Grönsaker från Lilla Labäck – Tryffel – Sabayonne – Kåldashi
eller
Sotad hjortytterfilé
Rotselleri – Svartkål – Ras el hanout – Anklever – Sauce bordelaise
Lättsockrade hjortron
Punschglass – Sockerkakscréme – Spritiga russin – Mandel – Kanderat kaffe
Pris: 1350:-
(1205:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen,
fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Kammussla
Pata negra – Tomat – Poblano – Avokado
Hamachi ”Crudo”
Leche de Tigre – Ostron – Forellrom – Svart rättika – Grapefrukt
Anklever au torchon
Umachi – Grillade plommon – Endive – Pistage
Sotad oxtartar
Löjrom – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök
Byt ut löjrom mot Husa Gold Caviar +45:- (40:-)
Råstekt hummer +45:- (40:-)
Morot – Ingefära – Vadovan – Thaibasilika – Smörsås
Eldad Havskräfta +45:- (40:-)
Kammussla – Aromatiska örter – Isländsk wasabi – Consommé
VARMRÄTTER
Stekt piggvar
Grillad fänkål – Forellrom – Krondill – Smörsås
Hällhalstrad marulk
Grönsaker från Lilla Labäck – Tryffel – Sabayonne – Kåldashi
Sotad hjortytterfilé
Rotselleri – Svartkål – Ras el hanout – Anklever – Sauce bordelaise
Svensk oxfilé
Sotad broccoli – Tryffel – Sparrisbroccoli – Bubu arare – Rökt pepparsky
DESSERTER
Lättsockrade hjortron
Punschglass – Sockerkakscréme – Spritiga russin – Mandel – Kanderat kaffe
Havtornssorbet
Mjölkchoklad – Kastanj – Hasselnötter – Ingefära – Rosmarin
Björnbärssorbet
Vit choklad – Lakrits – Päron – Björnbär – Verbena
Pris: 825:-
(737:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Confiterad regnbågslax
Kålrabbi – Purjolök – Dill – Pepparrot – Kärnmjölk
Mälargös
Ölkokt krabba – Kryddost – Aquavit – Krondill – Rågbröd
Matjessill
Lantägg – Forellrom – Vasslekokt potatis – Syrad grädde – Silverlök
Sotad oxtartar
Löjrom – Bakad äggula – Vit soja – Svamp – Lakrits – Svart vitlök
Byt ut löjrom mot Husa Gold Caviar +45:- (40:-)
VARMRÄTTER
Hjortinnanlår
Jordärtskocka – Borettanalök – Vildpeppar – Fermenterad havtorn –
Grillad hjortsky
Eldad regnbågslax
Bakad äggula – Sparrisbroccoli – Gurka – Shiso – Röd Curry – Klassisk vitvinssås
DESSERTER
Havtornssorbet
Mjölkchoklad – Kastanj – Hasselnötter – Ingefära – Rosmarin
Björnbärssorbet
Vit choklad – Lakrits – Päron – Björnbär – Verbena
Pris: 765:-
(683:-)