KÖKET REKOMMENDERAR
Fyra rätter
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
Mosaik på svensk regnbåge
syrad grädde, forellrom, alger, pepparrot, krusbär, gurka,
dill, enrisrökt olja, ostronört
Burfångad & eldad havskräfta
morot – & havskräftscréme, krondillsinfuserad morot, havsgus, rågbröd,
brynt smör, dill, syrlig havskräftssky
Rosastekt vildandsbröst
vildandssky, mousselin av låret, glödbakad purjolök, stekt anklever, potatiscréme,
Pan de epice, friterad svamp
Hasselnötscréme
kaffeglass, kanderade Piemonte-hasselnötter, Jivara choklad, inlagda körsbär,
syltad ingefära, chokladskum
Pris: 975:-
(871:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen,
fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Burfångad & eldad havskräfta
morot – & havskräftscréme, krondillsinfuserad morot, havsgus, rågbröd,
brynt smör, dill, syrlig havskräftssky
*
Sjöfartshusets klassiska hummersoppa
rimmad-& glasbakad pilgrimsmussla, sotad avokado, Espelettpeppar,
fermenterade krusbär, grön tomat
*
Naturlig ankleverterrine
grillad ankrilette, grönpeppar, fermenterade svarta vinbär, vinbär -& madeiragelé,
rökt croute de pain, endive, pistage
VARMRÄTTER
Stekt piggvar
hummer -& saffranssky, grön chili, mörbakad fänkål, rostad fänkålsgrädde,
fermenterad vitlök, grön tomat
**
Hällhalstrad rådjursytterfilé
lingonsky, variation på sellerirot – krämig, brynt smörstekt & syrad,
ras el hanut, krispig kål, tryffel
**
Rosastekt vildandsbröst
vildandssky, mousselin av låret, glödbakad purjolök, stekt anklever,
potatiscréme, Pan de epice, friterad svamp
DESSERTER
Hasselnötscréme
kaffeglass, kanderade Piemonte-hasselnötter, Jivara choklad,
inlagda körsbär, syltad ingefära, chokladskum
***
Blåbärssorbet
yoghurtbavaroise med sensommarhonung från Storholmen & citrontimjan,
blåbärskompott, citronkräm, pinjemaräng, bipollen
Pris: 825:-
(737:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Mosaik på svensk regnbåge
syrad grädde, forellrom, alger, pepparrot, krusbär,
gurka, dill, enrisrökt olja, ostronört
*
Fänkålsgravad hälleflundra
svensk löjrom, havsgusemulsion, libbsticka, sallad på isad själkselleri,
färsklök & jalapeño, puffat bovete
*
Matjesill från norröna
forellrom, bakat lantägg, syrad grädde, vasslekokt potatis, pepparrot,
silverlök, rädisa, stekt rågbröd, brynt smör
*
Tartar på hängmörat oxinnanlår
Karl Johansvampsemulsion, syrad schalottenlök, inlagd svamp,
fermenterade havtorn, vispad anklever, pistage
VARMRÄTTER
Rimmad -& eldad svensk regnbåge
grillad smörsås, forellrom, grönt äpple, broccoli, gurka, dill, pepparrot
**
Rosmarinsotat hjortinnanlår
hjortsky smaksatt med grillat smör -& vildpeppar,
bakad silverlök, jordärtskocka, rosenkål
DESSERTER
Hasselnötscréme
kaffeglass, kanderade Piemonte-hasselnötter, Jivara choklad,
inlagda körsbär, syltad ingefära, chokladskum
***
Blåbärssorbet
yoghurtbavaroise med sensommarhonung från Storholmen & citrontimjan,
blåbärskompott, citronkräm, pinjemaräng, bipollen
Pris: 765:-
(683:-)