Utvalda menyer för avhämtning.
Stanna till utanför Skeppsbron 10, vi kommer ut med din beställning.
Betala gärna med Swish.
Våra välkomponerade 3-5 rätters menyer. Ni väljer samma meny till hela sällskapet men vi tar givetvis hänsyn till allergier och andra avvikelser. Vill ni blanda rätter mellan menyerna så går det självklart bra men i samråd med vår köksmästare.
Här hamnar Sjöfartshusets klassiker som vi vill ha kvar på menyn då vi tycker de är för bra för att bytas ut.
Eventuellt gör vi uppdateringar i samband med menybyten.
Vill ni ha en lite längre middag och njuta av flera rätter tittar ni här. Menyerna är väl anpassade och rätterna något mindre i storlek än de i 3-rätters menyerna så det inte ska upplevas för mäktigt.
Varför inte fira lite extra och och njuta av god Champagne och en matchande meny.
Här har vi utgått från Champagnen och skrivit menyn därefter.
Sjöfartshuset har dom perfekta lokalerna för er disputationsmiddag. Vårt erbjudande gäller
fredagar.
Ni kan självklart välja något ur våra ordinarie menyer.
Gör som Grosshandlare Johan Henrik Scharp säkert gjorde när han ägde Sjöfartshuset, eller Scharpska huset som det hette på den tiden och ta en välförtjänt paus i vardagen och njut av en rustik grosshandlarlunch.
Start kl 12.00 och räkna med att det tar någon timme.
Du vet väl att du kan boka affärslunch på Sjöfartshuset utan att konferera.
Vi är det perfekta alternativet om du vill avnjuta en riktigt god & vällagad lunch när du ska bjuda kunder, fira något med företaget eller privat. Självklart går det bra att uppgradera din konferenslunch.
Här hittar du några exempel på klassisk nattamat. Har du egna önskemål så kan vi säkerligen lösa det.
Vill du ha något gott till fördrinken eller stilla hungern i väntan på middagen hittar du våra drinktilltugg här, väl anpassade i storlek och väl passande till ett glas champagne eller mousserande.
Vi samarbetar med ett flertal engagerade vinhandlare när vi köper in vår dryck. Vi rekommenderar gärna dryck till er och finns det speciella önskemål försöker vi tillgodose dessa i den mån det är möjligt. Vi har alkoholtillstånd så det är inte möjligt att ta med egen dryck.
JANUARI-MARS
Varje år vandrar torsken från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla klara vatten och hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och mer delikat kött. När torsken är framme, kallas den för skrei. Då är torsken som allra bäst. Vi lagar gärna skrei och ni väljer om ni vill ha den som förrätt eller varmrätt.
Kontakta oss gärna för menyförslag och pris.
APRIL-MAJ
Den vita sparrisen är ett säkert vårtecken och något som vi älskar att tillaga.
Först kommer den Tyska vita sparrissen som skördas från april fram till slutet av juni.
Där emellan, beroende på väder och vind så kommer den Gotländska.
Passa på att njuta av det vita guldet, säsongen är kort. Antigen som förrätt, varmrätt eller en hel sparrismeny.
Kontakta oss gärna för menyförslag och pris.
JUNI & AUGUSTI
Under några veckor på sommaren så går vi ifrån vår klassiska festvåning och konferensanläggning och öppnar upp för SOMMARLUNCH i vår gustavianska salonger och matsal på våning 1.
Mer information finner du när vi närmar oss juni månad.
AUGUSTI
Under sensommaren erbjuder vi kräftmiddagar uppdukade i våra vackra matsalar.
Vi serverar en klassisk kräftmiddag med kantareller och löjrom till förrätt därefter egenkokta Svenska signalkräftor med goda tillbehör som avslutning en härlig sommartårta med bär.
SEPTEMBER
Förr hette det att skaldjur bara skulle ätas om månaden hade ett ”r” i sig, vilket betydde att maj till augusti gick bort.
Nu serveras skaldjur under hela året men de är som bäst och matigast under hösten och våren när vattnet är som kallast. Då, mellan september till mars kan ni njuta av vår populära skaldjursmeny.
Njut av en femrättersmeny som består av färska skaldjur och fisk tillagad till perfektion med säsongen skörd.
Kontakta oss gärna för menyförslag och pris.
OKTOBER
Gotlandryffel kallas även hösttryffel eller Bourgognetryffel.
Säsongen för den färska tryffeln är från mitten av oktober till slutet av december, ibland längre beroende på vädret. Så passa på att njuta av den underbara exklusiva råvaran!
Boka tre till femrätters meny kryddad med Gotlandstryffel.
Kontakta oss gärna för menyförslag och pris.
NOVEMBER
Njut av vad dom svenska skogarna kan erbjuda. Vi serverar en fem-rättersmeny baserat på vilt och fågel som får sällskap av svamp, bär, kål, lök, rotfukter, goda kryddor, tryffel och kanske lite kalixlöjrom.
Kontakta oss gärna för menyförslag och pris.
NOVEMBER | Gåsmiddag
Enligt lång tradition serverar vi klassisk gåsmiddag med svartsoppa och Svensk gås och dess tillbehör under begränsad tid i November.
Varmt välkomna till bords!
DECEMBER | JULMENY
Stämningsfull jul på Sjöfartshuset..
Njut av mathantverk och dryck i julens smaker på Skeppsbron med en fantastisk utsikt mot Stockholms ström och Kinneviksgranen. Ett par hus från Stockholms slott erbjuder vi julstämning i eleganta och exklusiva paradvåningar och en härlig rustik vindsvåning.
I år har köksmästaren skapat en meny bestående av 3 eller 4 rätter med smak och doft av julen. Börja kvällen med en glögg och pepparkaka med Stiltonmousse & fikon.
DECEMBER | NYÅRSFEST
Varmt välkommen att fira in det nya året hos oss med goda vänner, god mat och god dryck, den fina utsikten över Stockholms ström och Skeppsholmen bjuder vi på!