KÖKET REKOMMENDERAR
Fem rätter
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
Havskräfta & löjrom
Burfångad & marinerad havskräfta med inkokt vit sparris, löjrom, spritärtor,
spritärtsjuice, syrad grädde, pepparrot och rädisa
Kammussla & tomat
Glasbakade kammusslor med variation på Karintorpstomater, fermenterad tomat,
sotad avokado, blodgrape, sagogryn och jalapeño
Lantägg & nässlor
Krämbakat ägg, stuvade nässlor & silverlök, smördeg, friterat kalvbräss,
toppmurklor, kycklingbuljong, Shiitake, vit soja och brynt smör
Marulk & krabba
Stekt & fänkålsglacerad marulksfilé med gravad tomat, krabba,
svensk bläckfisk, Espelettepeppar och libbsticka
Smultron & rabarber
Smultronsorbet med rabarber- & fläderconsommé, bakad rabarber,
lagerbladscrème, svenska jordgubbar och rosenmaräng
Pris: 1350:-
(1205:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen,
fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Kammussla & tomat
Glasbakade kammusslor med variation på Karintorpstomater, fermenterad tomat,
sotad avokado, blodgrape, sagogryn och jalapeño
*
Havskräfta & löjrom
Burfångad & marinerad havskräfta med inkokt vit sparris, löjrom, spritärtor,
spritärtsjuice, syrad grädde, pepparrot och rädisa
*
Hummer & citrongräs
Råstekt hummer med smörsås, citrongräs, grön chili, forellrom,
broccolicrème, sotad broccoli och grönt äpple
*
Anka & rabarber
Confiterad anka med terrine på halstrad anklever, inkokt endive, glasrabarber,
hallonvinäger, tjära, rökt peppar och croûte de pain
*
Lantägg & nässlor
Krämbakat ägg, stuvade nässlor & silverlök, smördeg, friterat kalvbräss,
toppmurklor, kycklingbuljong, Shiitake, vit soja och brynt smör
VARMRÄTTER
Piggvar & skaldjur
Piggvar stekt i brynt havskräftssmör med quenelle på kammussla & havskräfta,
fänkålspollen, smörsås, purjolök och sommarkål
**
Marulk & krabba
Stekt & fänkålsglacerad marulksfilé gravad tomat, krabba,
svensk bläckfisk, Espelettepeppar och libbsticka
**
Lamm & aromatiska örter
Helstekt lammytterfilé med mörbrässerad lammnacke, grillad lammsky,
Savojkål, sötpotatis, poblano och aromatiska örter
**
Kalv & Toppmurkla
Hällhalstrad & rökbakad kalvfilé med svampmousseline, toppmurkelsås,
spetskål, inkokt vit sparris och eldad vårlök
DESSERTER
Crème brulée & hallon
Hallonsorbet med Crème brûléemousse, choklad- & saltkolaterrine, chokladskum,
färska hallon, puffat ris och karamelliserade kaffebönor
***
Smultron & rabarber
Smultronsorbet med rabarber- & fläderconsommé, bakade rabarber,
lagerbladscrème, svenska jordgubbar och rosenmaräng
***
Päron & mandel
Williamspäronsorbet med karamelliserad smördeg, sockerkakscrème,
pocherat päron, citrontimjan, bittermandel & Tahitivanilj
Pris: 825:-
(737:-)
TRE RÄTTER
Sätt ihop er egen meny,
välj den förrätt, varmrätt och dessert ni önskar
Kuvertbröd
Sjöfartshusets surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, fermenterat smör och rostade rapsfrön
FÖRRÄTTER
Svensk regnbåge & pepparrot
Grillad tartare, forellrom, syrad grädde, dill, rökt majonnäs,
gurka, fermenterade krusbär och puffat bovete
*
Hälleflundra & rödbeta
Marinerad hälleflundra med variation på rödbeta, ingefära, vit soja,
blodgrape, Hibiskus, sesam och rädisa
*
Matjessill & lantägg
Bakat lantägg med syrad pepparrotsgrädde, vasslekokt potatis,
silverlök, rädisa, krispigt rågbröd och krasse
*
Vaktel & curry
Stekt bröst och confiterat lår med morotscrème, svart curry, grillad grädde,
eldad grön sparris, curryolja och krispigt bovete
VARMRÄTTER
Svensk regnbåge & citron
Rimmad & eldad regnbågslax med grillad citronsås, forellrom, libbsticka,
rökt citronolja, primörgurka och smördeg
**
Pärlhöna & vårprimörer
Vildpepparstekt pärlhönsbröst med mousseline på låret & sommartryffel,
citrontimjansvelouté, knippmorot, grön sparris och sommarkål
DESSERTER
Crème brûlée & hallon
Hallonsorbet med crème brûléemousse, choklad- & saltkolterrine, chokladskum,
färska hallon, puffat ris och karamelliserade kaffebönor
***
Päron & mandel
Williamspäronsorbet med karamelliserad smördeg, sockerkakscrème,
pocherat päron, citrontimjan, bittermandel och Tahitivanilj
Pris: 765:-
(683:-)