Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

Tre-rättersmenyer

VÅRA TILLTUGG

Pocherat ostron
Syrad grädde – Pepparrot – Dill – Grönt äpple
95:-/st
(85:-)

Kalixlöjrom
Petit choux – Lagrad ost – Riven äggula – Syrad lök – Gräslök
110:-/st
(98:-)

Tryffeltoast
Pata negra – Karamelliserad lök – Gruyère
95:-/st
(85:-)

Petit choux
Vintertryffel – Hasselnötter – Gammel knas – Krispig lök
95:-/st
(85:-)

Stör Caviar (Husa gold 8gr. )
Petit choux – Syrad grädde – Picklad schalottenlök – Gräslök
165:-/st
(147:-)

Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
35:-/p
(31:-)

Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver
65:-/st
(58:-)

CANAPÉER

Osetra caviar
Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

Hummer
Sveciaost – Krondill – Citron

Anklever
Sauternes – Hasselnöt

Sotad oxtartar
Shiitake – Tryffel – Parmesan
110:-/st
(98:-)

Skagen
Löjrom – dill – Citron

Grillad avokado
Löjrom – Silverlök – Gräslök

Regnbågslax
Citron – Rökt forellrom – Dill

Rökt ren
Pepparrot – Krasse – Sotad lök

Tryffel
Parmesan – Hasselnöt
85:-/p
(76:-)

APRIL - JUNI

MENY 1

Sotad & rabarberglaserad kammussla
Grillad gurka – Pepparrot – Kålrabbi – Sojapärlor – Grön jordgubbe –
Rabarber- & rosdashi

Örtstekt & rökbakad kalvrygg
Champagne- & Körvelkorv – Krusbär – Vårprimörer från Lilla Labäck –
Toppmurkelvelouté

Färska jordgubbar
Svartvinbärsblad – Kärnmjölk – Mandel – Yoghurtmaräng –
Blommor från Lilla Labäck

865:-
(772:-)

MENY 2

Smörstekt kalvbräss eller filé
Nässlor – Ramslök – Ogräs – Bakad äggula – Toppmurkla –
Bränd grädde

Stekt piggvar
Vit sparris – Rabarber – Forellrom – Spansk körvel – Färsklök –
Spritärta – Vitvinssås

Rabarber & Jordgubbe
Fläder – Gräddfil – Kardemumma – Svart sesam –
Myskmadra

865:-
(772:-)

MENY 3

Tomat & Getost
Bakade Picadillytomater – Getostcrème – Marinerade tomater – Ramslök –
Örter & skott från Mia – Tomatconsommé

Vit & Grön sparris
Inkokt vit sparris ”aigre doux” – Råstekt grön sparris – Krämbakat primörägg –
Marconamandel- Färsklök – Smörsås

Färska jordgubbar
Svartvinbärsblad – Kärnmjölk – Mandel – Yoghurtmaräng –
Blommor från Lilla Labäck
805:-
(719:-)

MENY 4

Sotad & rabarberglaserad kammussla
Grillad gurka – Pepparrot – Kålrabbi – Sojapärlor – Grön jordgubbe –
Rabarber & rosdashi

Smörstekt kalvbräss
Nässlor – Ramslök – Ogräs – Bakad äggula – Toppmurkla –
Bränd grädde

Stekt piggvar
Vit sparris – Rabarber – Forellrom – Spansk körvel – Färsklök –
Spritärta – Vitvinssås

Färska jordgubbar
Svartvinbärsblad – Kärnmjölk – Mandel – Yoghurtmaräng –
Blommor från Lilla Labäck

1235:-
(1103:-)

LÄGG TILL OSTAR MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
TRE SORTERS OST EFTER SÄSONG

25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 135:-
(121:-)

JULI

Tartare på hängmörad & grillad oxe
Spetspaprika – Rostad & picklad tomat – Ramslök – Ogräs – Rostat kycklingskinn

Rimmad & eldad torskrygg
Spritärtor – Mynta – Sparris – Rabarber – Grillad citron – Smörsås – Örter & blommor från Mia

Smultronsorbet
Vit choklad – Rosor – Citron – Jordgubbar – Råkräm – Maräng – Bipollen

865:-
(772:-)

LÄGG TILL OSTAR MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
TRE SORTERS OST EFTER SÄSONG

25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 135:-
(121:-)

AUGUSTI - SEPTEMBER

MENY 1

Kantareller
Kalixlöjrom – Syrad grädde – Gräslök – Brioche

Krondillskokta svenska kräftor 1/2 kg.
Surdegsbröd – Danskt rågbröd – Syrat smör – Potkäs – Västerbottenost – Kryddost

Bakat & rått äpple
Mandelmassa – Kardemummaglass – Rosmarinskola – Kavring – Kanel

865:-
(772:-)

MENY 2

Kryddbakad svensk regnbåge
Kräftor – Krondill – Rädisa – Havgus – Rågbröd – Forellrom

Helstekt vildand
Pressbakat lår – Potatisskum – Tryffel – Sommarkål – Grönt från Lilla Labäck – Grillad sky

Bourbonglass
Lingon – Sockerkaka – Saltkola – Granskott – Maräng – Gårdsgrädde

865:-
(772:-)

MENY 3

Citron & dillgravad hälleflundra
Kalixlöjrom – Syrad & rökt grädde – Fermenterad vit sparris – Grönt äpple – Rättika

Sotad & tjärglaserad hjortrygg
Bräckt anklever – Inlagda körsbär – Madeirasky – Kryddbakad persiljerot – Tryfferad potatispuré – Friterad svartkål

Bakad Valrhonachokladcréme
Havtornssorbet – Hjortron – Vita russin – Kanderade hasselnötter – Hasselnötskaka – Gräddfil & Granskottsskum

865:-
(772:-)

MENY 4
Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror
805:-
(719:-)

MENY 5

4-rätters – kontakta oss för menyförslag
1235:-
(1103:-)

LÄGG TILL OSTAR MELLAN VARMRÄTT OCH DESSERT
TRE SORTERS OST EFTER SÄSONG

25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Pris: 135:-
(121:-)

OKTOBER - DECEMBER

MENY 1

865:-
(772:-)

MENY 2

865:-
(772:-)

Bordsbuffé
Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom – Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis

Confiterad julanka
Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky

Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot

835:-
(746:-)

MENY 3

Vegetarisk
805:-
(719:-)

MENY 4

4-rätters
1235:-
(1103:-)

 

Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Ladda ner menyn som PDF

(länken öppnas i nytt fönster)

Download menu April-June PDF

(link will open in new window)

Tillbaka till menyer